Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Börja träna

Kom och börja träna hos oss på Värnamo Taekwon-Do ITF! 

Vi är en ideéll förening som erbjuder en dynamisk sport som du kan träna för att tävla i,  ha som redskap för förbättra din kondition men även ett väldigt efektivt självförsvars verktyg. Vi har träningsformer som passar alla, oavsett ålder och fysik.  


Hur anmäler jag mig?
Som det ser ut idag har vi kö in till nästan samtliga av våra grupper. För att säkerställa att ni/ert barn får möjlighet till att träna måste en föranmälan göras via vår hemsida.
"Blankett finns på sidan medlemskap"

Ska du börja träna hos oss mitt i en termin bör du kontakta oss via Facebook  eller fylla i kontaktformuläret här på hemsidan då det kan vara så att vi inte har plats för stundent.


Vad får jag lära mig?
Du får lära dig teorin bakom Taekwon-Do (Fotens och handens väg) som innefattar respekt, förhållningssätt, uppförande, moral, etik och mycket annat som Taekwon-Do står för. 

I den praktiska delen utvecklar du din kapacitet inom t.ex:

- Slag
- Sparkar
- Blockeringar
- Kontringar
- Självförsvar
- Mönster

- Koordination

- Spänst
- Kondition
- för barn har vi ett eget koncept som bygger mycket på pedagogik.

 
Vad behöver jag ta med mig?
Dräkten vi tränar i kallas för "dobok". Den har alla utövare på sig under träningspassen. Som nybörjare kan du använda dig av T-shirt och träningsbyxor. 
Observera att inga skor tillåts. Skulle du vilja fortsätta eller ev. gradera dig till nästa grad, är det krav att ha en dobok.

Klubben säljer dobok av hög kvalité från MightyFist för mellan 500-600 kr. Prata gärna med någon av våra instruktörer angående storlek och betalning.


Vad händer om jag skadar mig?
Värnamo Taekwon-Do  ITF är försäkrad genom FOLKSAM. 
Du blir automatisk försäkrad genom Svenska Taekwondo förbundet när du har betalat medlemsavgiften.